KINA

Beijing

Chengdu

Hanzhou

Shanghai

Suzhou
Guangfu
Tongli
Luzhi
Mudu
West Hill øen ved Suzhou

Transport

Tips til rejsen

 

LOWERNE
      Poul Low Møller    Anne Low Kildeager    Nana Low Kildeager

HAVE  REJSER  PROJEKTER  MODELBYGGERI  HISTORIE

SLÆGT TEGNEFILM TEKSTILKUNST DESIGN

NYHEDER

Man skal ikke være bange for at rejse individuelt i Kina. Man skal "bare" have sat sig ind i området inden man tager afsted. Mange informationer kan man google sig til. Planlæg rejsen hjemmefra med bookning af fly og hotel. Vi har med succes brugt bl.a. Hotels.com, som også var meget behjælpelig, da vi havde problemer med at kontakte hotellet via mailen. Det skal straks siges, at problemet lå på vores egen PC.

Hvis I er flere, der skal afsted eller har meget bagage, så I ikke kan være i en almindelig taxa, så bestil taxaen/minibussen fra lufthavnen til hotellet inden I tager afsted. Det gøres nemt ved at maile med hotellet, men vær opmærksom på, at kineserne har det med at undervurdere størrelsen af bagagen, så prøv at få et billede eller en beskrivelse af det køretøj, der skal hente jer.

Når man efter at have landet i Shanghais lufthavn Pudong, skal finde sin taxa, er det ikke så svært. I ankomsthallen venter en kødrand af chauffører med skilte med navne på hotellet eller de personer, de skal afhente. Hvis du ikke har bestilt hjemmefra, så gå til en af de autoriserede taxaholdepladser lige uden for ankomsthallen og lad være med at tage den første den bedste, der faldbyder sig inde i ankomsthallen.

Hvis du lærer en lille smule kinesisk, blot de mest elementære ord, bliver dine oplevelser mangefold større. Kineserne er meget imødekommende og nysgerrige og når man så viser, at man kan nogle simple sætninger kommer "snakken" rigtig i gang. Der kan grines meget med fingersprog og fagter. Kineserne er meget hjælpsomme og ser man fortabt ud ved f.eks. en togstation eller i byen, kommer der tit en hen og spørger på engelsk om de kan hjælpe. Kineserne vil meget gerne snakke engelsk og få prøvet deres lærdom af.

Kineserne har svært ved at læse kort, så at spørge om vej via et kort er så godt som håbløst. Få fat i et kort eller to, så I har lokaliteterne på både kinesisk og engelsk og peg så på destinationen eller gadenavnet på det kinesiske kort.

Når I kommer til hotellet, så tag et visitkort i receptionen. På den måde kan I altid vise det til taxachaufføren, når I skal tilbage til hotellet efter at være faret vild eller have fået ømme fødder. Transportpriserne i Kina er ikke danske - men meget billigere. En bustur koster 2-3 yuan, en metro-tur (lidt afhængig af distancen) koster 3 yan og opefter. Det københavnske metronet ville kunne klares for 3 yuan, hvis det lå i Kina. Taxaerne har et lidt finurligt beregningssystem (sikkert ikke mere finurligt end det danske), men startgebyret er 10-11 yuan (ja du læste rigtigt, ti til elleve yuan) og så et tillæg på 1,8 yuan pr. km. ud over de første 3 km og 1,8 yuan i ventetid (når man holder i kø) ud over de første 5 minutter. Så man kan stort set komme hele byen rundt for 15-20 yuan.

Vi har de seneste år haft stor succes med et lave en stribe små "visitkort" hjemmefra, hvor der på den ene side står destinationen og adressen på den lokalitet, vi gerne vil besøge og på den anden side et billede af stedet (indgangen, bygningen eller lignende). Dette har vi så vist til taxachaufføren og med fotoet er der ingen tvivl om, hvor ved destinationen vi vil sættes af. Det bliver for os også genkendeligt, om vi er sat af det rigtige sted. Dette har været en stor hjælp, især når vi har været flere af sted og skulle have flere taxaer til at ramme den samme destination.

Hvis I skal længere uden for byen, f.eks. til Tongli, Luzhi eller lignende og vil være sikre på ikke at skulle vente for længe på at det kommer en taxa forbi, når I skal hjem, så lav eventuelt en aftale med hotellets "guest service manager" om at blive kørt frem og tilbage.

Hvis I planlægger jeres rejse ud fra Google-earth, så vær opmærksom placeringen af fotos mange gange kan være helt forkert. Check med andre kilder om placeringen af lokaliteten også er den, der er angivet på Google-earth. Og så har både Google-maps og Google-earth, den uforståelige fejl, at placeringen på deres satellitfotos er forskudt i forhold til virkeligheden. Men placeringen på kortvisningen er til gengæld rigtig, så skift lidt frem og til bage for at finde den rigtige adresse / lokation.
 
TIPS TIL REJSEN I KINA
For ris, ros, kommentarer m.v.
kontakt:  poullowmoller@gmail.com